Thuisbatterij

thuisbatterij

Waarom een thuisbatterij?

Het komt er op aan om de energie die via zonnepanelen of andere wordt opgewerkt, om die onmiddellijk en rechtstreeks te verbruiken. Helaas schijnt de zon enkel tijdens de dag uren; meestal op momenten dat er minder verbruik is. In de praktijk zal je de overtollig opgewekte energie bijna gratis terug op het net plaatsen. Het jammere is dat je ze later op de dag aan een tarief dat vaak meer dan 3x zo duur is opnieuw van het net zal halen.

Om deze cyclus te doorbreken is een thuisbatterij de ideale oplossing. De tijdens de dag opgewekte energie sla je gewoon op om ze later te verbruiken. Je geniet dus op het juiste moment van je eigen gratis en groene opgewekte energie.

thuis batterij

De voordelen van een thuisbatterij

Zonnepanelen produceren elektriciteit zolang de zon schijnt. Vooral  bij de particulier komen het elektriciteitsverbruik en de piektijdstippen van de energieproductie van het PV-systeem niet overeen. De productie vertoont ’s middags een piek en het verbruik juist ’s morgens en ’s avonds. Zonnepanelen in combinatie met batterijen verhogen de onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet aanzienlijk. Hieronder vatten we nog even de voordelen samen:

  • Je eigen opgewekte energie opslaan wanneer de stroomprijzen het goedkoopst zijn om later te gebruiken op bijvoorbeeld piekmomenten
  • Je draagt je steentje bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot en dus de klimaatopwarming. Je wordt deel van de oplossing!
  • Bij een stroompanne zal de thuisbatterij dienen als noodvoeding dankzij de ingebouwde UPS (Uninterupted Power Supply). Als een stroomonderbreking zich voordoet, kan de thuisbatterij in minder dan 20 milliseconden overnemen. Je zal het licht dus niet eens zien flikkeren.
Doe je prijsaanvraag voor een thuisbatterij

HAAL DUURZAME ENERGIE IN HUIS!

Vraag een offerte aan via onze website en geniet binnen de kortste keren van een lagere energiefactuur!