Zonnepanelen

zonnepanelen plaatser

Zonnepanelen laten plaatsen

De zon voorziet ons bijna iedere dag van een stralende bundel energie. Die energie kan je naar jouw hand zetten en je kunt de elektriciteit die je genereert inschakelen in je woning. Maak gebruik van de zonne-energie door de installatie van zonnepanelen en een zonneboiler. Voordeliger en milieuvriendelijker kan het niet!

 

Doe je prijsaanvraag voor zonnepanelen

Zonnepanelen? Milieuvriendelijk en voordelig!

Zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen zijn in veel opzichten superieur aan andere energiebronnen. Deze duurzame energie is milieuvriendelijk en voordelig. Na de initiële investering voor de installatie, kan je nagenoeg kosteloos energie opwekken zonder dat je afhankelijk bent van een leverancier.

Zowel vanuit sociaal, ecologisch en economisch oogpunt is dit type energie een interessante en toekomstgerichte energieleverancier. Door zelf zonnepanelen te installeren, zorg je er voor dat jouw woning in één klap meer waarde krijgt en beter voorbereid is op een ecologische/duurzame toekomst.

 

Doe je prijsaanvraag voor zonnepanelen
Zonnepanelen werking

Hoe werkt het?

In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. Foto-voltaïsche cellen in de panelen zullen de zonne-energie opvangen. Zonnecellen bestaan uit twee lagen waartussen, onder invloed van het zonlicht, elektrische stroom ontstaat.

Het vermogen van zonnecellen wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de opbrengst van een zonnepaneel onder optimale omstandigheden.

In België wordt dit ideale resultaat echter bijna nooit gehaald. Ook wordt er bij het omvormen van de stroom energie in warmte omgezet. Energie die jammer genoeg verloren gaat. In de praktijk moet het vermogen in Watt-piek dan ook met factor 0.85 vermenigvuldigden om tot de jaaropbrengst in kWh te komen. Een paneel met een vermogen van 400Wp levert ongeveer 340 kWh stroom per jaar.

voordelen zonne-energie

De voordelen van zonne-energie

De energie die de zon iedere dag over ons uitstraalt is gratis en natuurlijk. We maken gelukkig steeds vaker gebruik van de elektriciteit die je uit de energie van de zon kunt halen. De voordelen nog even op een rijtje:

  • Direct effect op jouw portefeuille! De energie van de zon is gratis. Je elektriciteitsfactuur zal lager uitvallen.
  • De overheid stimuleert zonne-energie door premies toe te kennen.
  • Natuurlijke elektriciteit. Geen chemische processen, afvalstoffen of andere schadelijke producten.
  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

 

 

Ontdek welke premies je kan ontvangen!
opslag

Rendabel met digitale teller?

Ook met een digitale teller blijft het een interessante investering om zonnepanelen te plaatsen. Je kan zonder thuisbatterij deze investering in ongeveer 10 jaar terugverdienen.

Met een thuisbatterij verhoog je het eigen verbruik van je zelfopgewekte groene elektriciteit. Dit betekent dat je de terugverdientijd op die manier nog aanzienlijk kan verkorten.

zonneboiler

Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor de warmwatervoorziening in je woning. Het toestel heeft geen elektriciteitsaansluiting nodig en werkt geheel onafhankelijk. Je gebruikt de gratis warmte van de zon om warm water in je woning te voorzien. Zonnecollectoren zullen het  stromend water opwarmen door middel van zonne-warmte.

In de meeste gevallen wordt er ook een gewone boiler of cv ketel gebruikt voor de warmwatervoorziening wanneer de zon onvoldoende energie levert voor je complete warmwatervoorziening.

 

Doe je prijsaanvraag voor een zonneboiler
rendabiliteit zonnepanelen 2022

Ook genieten van zonne-energie?

Wil jij in jouw woning ook genieten van de voordelige energie van de zon? Of je kiest voor de installatie van een zonneboiler, zonnepanelen of beide, zonne-energie is steeds een interessante oplossing.

Vanneste is gespecialiseerd in de optimalisatie van de energievoorziening in woningen en villa’s. Overweeg jij om de voordelen van natuurlijke zonne-energie in huis te halen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

We geven je graag meer informatie over de technieken die we gebruiken en de voordelen die jij uit een installatie voor zonne-energie kan halen.

Contacteer ons

HAAL DUURZAME ENERGIE IN HUIS!

Vraag een offerte aan via onze website en geniet binnen de kortste keren van een lagere energiefactuur!